Welke vapozone is geschikt voor in mijn schoonheidssalon?

Vapozones: een onmisbaar apparaat voor schoonheidsspecialisten! Een vapozone, ook ook wel bekend als stoomapparaat of waterdampapparaat, is een uitkomst bij het uitvoeren van diep reinigende gezichtsbehandelingen. Maar welke vapozone moet je nu kiezen voor jouw schoonheidssalon? Een vapozone met ozon functie, koeldamp of in combinatie met louplamp? We geven je hier een aantal tips en uitleg bij het kiezen van de juiste vapozone!


Vapozone, wat is dat?

Met een vapozone (waterdampapparaat) creëer je een extra ‘wellness’- geurbeleving in een schoonheidssalon. Het waterdampapparaat produceert warme stoom dat bevordert de doorbloeding en zet de poriën open wat ervoor zorgt dat werkstoffen beter opgenomen kunnen worden door de huid. Na 15 tot 20 minuten wordt de huid ‘verweekt’ waardoor onzuiverheden eenvoudiger verwijdert kunnen worden. Kortom: een breed inzetbaar apparaat voor al jouw schoonheidsbehandelingen!


Wanneer vapozone gebruiken?

Een vapozone (stoomapparaat) is uitermate geschikt om te gebruiken als voorbehandeling van een gezichtsbehandeling om de poriën te openen. Mits de huidtype dit toelaat natuurlijk. Vapozones zijn geschikt voor de vette huid, onzuivere huid, de slecht doorbloede huid en de vochtarme huid. Gebruik een gewone vapozone niet bij een droge, dunne huid, een gevoelige huid, of een huid met puistjes. Je kunt een stoomapparaat gebruiken als voorbehandeling (verweken), na de oppervlakte- of dieptereiniging of na een massage, masker of pakking. Tevens worden vapozones gebruikt bij enzymatische peelings om de werking hiervan te versterken.


Effecten van een vapozone

- Geschikt voor het openen van poriën
- Verzacht de huid
- Stimuleert de bloedsomloopt
- Verstevigt en verjongt de huid
- Herstelt de natuurlijke zuurgraad
- Een betere stimulatie van de huid
- Betere resultaten tijdens een massage
- Reinigt de bovenste laag van de huid


Welke soorten vapozones zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten vapazones te vinden in ons assortiment: vapozones met ozon fuctie, een kruidenreservoir voor kruiden en etherische olie, met koeldamp functie of een vapozone in combinatie met een loupelamp, ultrasound, skin peeler of koude/warme hamer. 

1. Vapozone met ozon functie

Vapozones met ozon functie zorgen ervoor dat de huid niet alleen wordt verweekt maar dat de huid ook wordt gedesinfecteerd. Een vapozone met ozon functie is erg geschikt voor het behandelen van een huid met puistjes (acne).

2. Vapozone met koeldamp

De koude mist uit een vapozone met koeldamp is ideaal voor de onrustige huid, de geïrriteerde huid en om de poriën van de huid te verfijnen. Een vapozone met koeldamp kun je ook inzetten bij bepaalde (huidverbetering) apparatuur en producten. Een koeldamp functie op de vapazone is perfect voor mensen met roodheden, couperose of irritaties.

3. Vapazone met aroma (etherische oliën)

Een vapazone met een aromatherapie mogelijkheid. Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen.

4. Vapazone in combinatie met loupelamp

Er bestaan ook uitgebreide vapazones die verschillende functies met elkaar combineren waardoor je de klanten in de salon een belangrijke meerwaarde kan bieden. Zo kun je een vapazone bijvoorbeeld combineren met een loupelamp om huidveranderingen te ontdekken of met een skin peeler voor een intensieve scrub van de huid.

5. Vapazone als tafelmodel

De naam zegt het al: een vapazone voor om op tafel te zetten. Een vapazone (tafelmodel) is ideaal voor onder andere ambulant gebruik of de startende schoonheidsspecialist. 


Onderdelen van een vapozone

Alle vapozones zijn natuurlijk verschillend van elkaar maar de meest voorkomende onderdelen van een vapozone zijn een rolstatief,  een digitaal verlicht display, een verstelbare arm, een temperatuurregeleaar, een tijdklok, een regelbare stoomintensiteit, sproeikop, droogkookbeveiliging en een waterreservoir. 


Met welk water vul je een vapozone?

Steeds meer schoonheidsspecialistes vullen hun vapozone met gedemineraliseerd water. Doordat een vapozone stoom genereerd en water verwarmt onstaat er kalkafzetting in het stoomapparaat. In het algemeen is het bekend zodra water wordt verwarmt en het water verdampt, er kalk achter blijft. Dit met schade aan de vapozone tot gevolg. Als je de vapozone gaat vullen met gedemineraliseerd water, oftewel demi-water,  zijn alle verontreinigingen uit het water gehaald waaronder kalk, mineralen, zouten en ijzer. Zodra het gedemineraliseerd water wordt verwarmt zal er nooit geen kalk achterblijven in de vapozone. Hierdoor gaat de vapozone langer mee en zal hij minder onderhoud nodig hebben en vele malen langer mee gaan! Vul het gedemineraliseerde water altijd via de opening aan bovenzijde bij, het reservoir moet zo weinig mogelijk los worden gedraaid van de machine.


Hoe vaak moet je een vapozone apparaat reinigen?

Wij adviseren onze klanten om de vapazone één keer per maand te reinigen met schoonmaakazijn. De verhouding hiervoor is 1/3 water en 2/3 schoonmaakazijn. Dit adviseren wij in verband met kalkvorming, wat zorgt voor een langer behoud van de vapozone.


Geen onhandige teiltjes en handdoeken meer: een vapozone is de uitkomst voor schoonheidssalons!